Direct bellen: 0183 629 749

Microbiologie

In ons ISO 17025 geaccrediteerde laboratorium (RVA) worden alle microbiologische analyses in eigen beheer uitgevoerd.

Lees meer...

Chemische analyses

WFC Analytics kan ook chemische analyses verzorgen op het gebied van
Voedingswaarden, Allergenen, Elementen en toxinen.


Lees meer...

Challenge testen

Exploitanten van levensmiddelenbedrijven moeten voor zover nodig specifieke studies met betrekking tot de uitgroei van pathogene micro-organismen en in het bijzonder Listeria monocytogenes uitvoeren.


Met betrekking tot de norm voor Listeria monocytogenes zijn er twee verschillende categorieën, te weten:

  1. kant-en-klare levensmiddelen die als voedingsbodem voor Listeria monocytogenes kunnen dienen. Producenten van deze categorie levensmiddelen dienen studies te verrichten om na te gaan of gedurende de hele houdbaarheidstermijn aan het criterium wordt voldaan. Bovendien moeten zij de verwerkingsruimten en uitrusting bemonsteren in het kader van hun bemonsteringsschema op Listeria monocytogenes
  2. kant-en-klare levensmiddelen die niet als voedingsbodem voor Listeria monocytogenes kunnen dienen. Tot deze categorie behoren producten met een pH =4,4 of aw 0,92, producten met pH=5,0 en aw =0,94 en producten met een houdbaarheidstermijn korter dan vijf dagen. Andere categorieën producten kunnen ook in deze categorie worden ingedeeld indien daar wetenschappelijk redenen voor zijn.

Daarnaast zijn er nog producten waarvan regelmatig testen op het gestelde criterium voor deze categorie onder normale omstandigheden niet zinvol is, nl:

  • kant-en-klare levensmiddelen die een warmtebehandeling of ander be- of verwerking hebben ondergaan waarmee L. monocytogenes wordt geëlimineerd, wanneer na deze behandeling geen herbesmetting kan optreden, bv. producten die in hun eindverpakking een warmtebehandeling hebben ondergaan;
  • verse, ongesneden en onverwerkte groeten en fruit, met uitzondering van gekiemde zaden;
  • brood, biscuits en soortgelijke producten;
  • water in flessen of pakken, frisdranken, bier, cider, wijn, gedistilleerde dranken en soortgelijke producten;
  • suiker, honing en zoetwaren, met inbegrip van cacao- en chocolade producten;
  • levende tweekleppige weekdieren.

Zie voor meer informatie infoblad 85 van de VWA.

Hygiene inspecties

Er kunnen diverse inspecties op locatie uitgevoerd worden. U kunt hierbij denken aan fabrieksmonitoring van Listeria monocytogenes, maar ook Salmonella detectie of regulier hygienebezoek behoort tot de mogelijkheden
Lees meer...
©1999 - 2017 WFC BV Alles op deze website is met de grootste zorg samengesteld, mochten er zaken op staan die onjuist zijn of van copyright van derden zijn voorzien, laat het ons alstublief weten